Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ζελέ σοκολάτα!!! ΤΑ ΣΠΑΕΙ

Image and video hosting by TinyPicΈνα πρωτότυπο, αλλά εύκολο γλυκό ζελέ, με γάλα και κακάο, θρεπτικό και αρωματικό.

Προετοιμασία: 5 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα |

Μαγείρεμα: 5 λεπτά |

Σύνολο: 10 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα

Συνταγή για: 4 μερίδες



Υλικά συνταγής:

Σκόνη ζελατίνη: 1 φακελάκι (10 γρ.)

Γάλα: 2 1/3 κούπες

Κακάο: 3 κουταλιές σούπας

Καστανή ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας

Σιρόπι (καραμέλα ή αμύγδαλο ή βανίλια): 2 κουταλιές σούπας



Οδηγίες:

1. Βάζετε στο 1/3 κούπας γάλα την σκόνη ζελατίνη, την ανακατεύετε και την αφήνετε να φουσκώσει.

2. Σε κατσαρολάκι, βάζετε το κακάο, την ζάχαρη, το σιρόπι και προσθέτετε λίγο , λίγο το γάλα ανακατεύοντας. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.

3. Ζεσταίνετε το μείγμα, μέχρι να κάψει ( δεν χρειάζεται να βράσει) και το κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε το γάλα με την ζελατίνη και το ανακατεύετε να λιώσει η ζελατίνη.

4. Μοιράζετε σε 4 ατομικά φορμάκια ή σε ένα μεγαλύτερο και όταν πέσει η θερμοκρασία, τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν. Για να τα ξεφορμάρετε τα βουτάτε για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζετε σε πιάτο. Τα σερβίρετε σκέτα ή με σιρόπι της αρεσκείας σας και ξηρούς καρπούς. Τα ζελέ αυτά, βγαίνουν δίχρωμα, γιατί το κακάο μαζεύεται στο κάτω μέρος της φόρμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...