Ένα πρωτότυπο, αλλά εύκολο γλυκό ζελέ, με γάλα και κακάο, θρεπτικό και αρωματικό.
Προετοιμασία: 5 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα |
Μαγείρεμα: 5 λεπτά |
Σύνολο: 10 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα
Συνταγή για: 4 μερίδες
Υλικά συνταγής:
Σκόνη ζελατίνη: 1 φακελάκι (10 γρ.)
Γάλα: 2 1/3 κούπες
Κακάο: 3 κουταλιές σούπας
Καστανή ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας
Σιρόπι (καραμέλα ή αμύγδαλο ή βανίλια): 2 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
1. Βάζετε στο 1/3 κούπας γάλα την σκόνη ζελατίνη, την ανακατεύετε και την αφήνετε να φουσκώσει.
2. Σε κατσαρολάκι, βάζετε το κακάο, την ζάχαρη, το σιρόπι και προσθέτετε λίγο , λίγο το γάλα ανακατεύοντας. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.
3. Ζεσταίνετε το μείγμα, μέχρι να κάψει ( δεν χρειάζεται να βράσει) και το κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε το γάλα με την ζελατίνη και το ανακατεύετε να λιώσει η ζελατίνη.
4. Μοιράζετε σε 4 ατομικά φορμάκια ή σε ένα μεγαλύτερο και όταν πέσει η θερμοκρασία, τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν. Για να τα ξεφορμάρετε τα βουτάτε για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζετε σε πιάτο. Τα σερβίρετε σκέτα ή με σιρόπι της αρεσκείας σας και ξηρούς καρπούς. Τα ζελέ αυτά, βγαίνουν δίχρωμα, γιατί το κακάο μαζεύεται στο κάτω μέρος της φόρμας.
Προετοιμασία: 5 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα |
Μαγείρεμα: 5 λεπτά |
Σύνολο: 10 λεπτά και ο χρόνος για το κρύωμα
Συνταγή για: 4 μερίδες
Υλικά συνταγής:
Σκόνη ζελατίνη: 1 φακελάκι (10 γρ.)
Γάλα: 2 1/3 κούπες
Κακάο: 3 κουταλιές σούπας
Καστανή ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας
Σιρόπι (καραμέλα ή αμύγδαλο ή βανίλια): 2 κουταλιές σούπας
Οδηγίες:
1. Βάζετε στο 1/3 κούπας γάλα την σκόνη ζελατίνη, την ανακατεύετε και την αφήνετε να φουσκώσει.
2. Σε κατσαρολάκι, βάζετε το κακάο, την ζάχαρη, το σιρόπι και προσθέτετε λίγο , λίγο το γάλα ανακατεύοντας. Βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να διαλυθεί το κακάο.
3. Ζεσταίνετε το μείγμα, μέχρι να κάψει ( δεν χρειάζεται να βράσει) και το κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε το γάλα με την ζελατίνη και το ανακατεύετε να λιώσει η ζελατίνη.
4. Μοιράζετε σε 4 ατομικά φορμάκια ή σε ένα μεγαλύτερο και όταν πέσει η θερμοκρασία, τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν. Για να τα ξεφορμάρετε τα βουτάτε για μερικά δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζετε σε πιάτο. Τα σερβίρετε σκέτα ή με σιρόπι της αρεσκείας σας και ξηρούς καρπούς. Τα ζελέ αυτά, βγαίνουν δίχρωμα, γιατί το κακάο μαζεύεται στο κάτω μέρος της φόρμας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου